Meiltä saatavissa peruukki palvelu. Valikoimissamme
Henry Margu ja Envy Wigs – laadukkaat peruukit

Peruukki on koko hiustenkasvualueen kattava hiuslaite. Hiuslisäke eli tupee kattaa vain osan hiustenkasvualueesta täydentäen harventunutta hiusta tai kattaen kaljuuntuneen alueen.

Keinokuituperuukki

Nykyaikaiset peruukit ja lisäkkeet valmistetaan yleisimmin tehdastekoisina hiuksen kaltaisesta ja elävän oloisesta keinokuidusta. Tällaisten peruukkien mallistot seuraavat tarkasti muotivirtauksia ja päivittäistä hiusmuotia niin leikkauksensa kuin värimaailmansakin puolesta. Keinokuituperuukit ovat yleisesti edullisin ja helppohoitoisin vaihtoehto peruukin hankkimiseen. Keinokuituperuukin verraton etu onkin tuo helppohoitoisuus; peruukin pesu tapahtuu yksinkertaisesti pesualtaassa liottamalla ja kuivuttuaan peruukin kampaus palautuu ennalleen vain kevyesti asettelemalla.

Aitohiusperuukki

Tehdastekoisena valmistetaan myös aitohiusperuukkeja, jotka ovat kantajalleen kuituperuukkia luonnollisemman oloisia ja jotka esimerkiksi kammatessa käyttäytyvät aidon hiuksen tavoin. Aidosta hiuksesta valmitettuna hiusperuukin kampausta voi myös mutoilla ja kihartaa kuten omiakin hiuksia.

Mittatilauksena tehtävä aitohiusperuukki solmitaan tarkasti käyttäjänsä pään mittojen mukaan valmistettuun pohjaan, jonka johdosta sen istuvuus ja käyttömukavuus on huippuluokkaa. Peruukin käyttäjä voi mieltymyksillään ja valinnoillaan vaikuttaa niin peruukin hiuslaatuun, kampaukseen kuin väriinkin. Eri värisiä hiusmateriaaleja solmittaessa sekoittamalla peruukin väristä saadaan täsmälleen käyttäjänsä toiveen mukainen ja peruukki on elävän ja aidon näköinen. Solmittaessa ja käytettäessä eri värejä saadaan aikaan myös raidat ja mahdollisesti haluttavat pään eri alueiden värivivahteet. Mittatilausperuukki voidaan tehdä myös täsmälleen käyttäjänsä aikaisemman hiusmallin ja kampaustyylin mukaiseksi, jolloin sen käyttöön sopeutuminen on huomaamattoman helppoa.

Kuituperuukit

Kuituperuukit ovat helppokäyttöisiä, eivätkä vaadi paljon huoltoa. Kampaukset ja kiharuudet pysyviä eikä kuitu yleensä vaalene auringossa ja käytössä. Kuitu on myös monesti kevyempää kuin aito hius. Kuitu on myös aitoa hiusta edullisempaa ja useimmiten nopeasti saatavilla.  Kuitu on kuitenkin kulutuskestävyydeltään aitoa hiusta heikompaa, eivätkä kuituperuukit yleensä kestä kuumuutta (föönaus, kihartimet, sauna jne.). Markkinoilla on nykyään myös lämmönkestävää kuitua, jota voi kihartaa esim.lämpörullilla.

Kuituperuukkeja voi kuvailla sanoin: pese ja pidä. Helppous ja vaivattomuus kuvaavatkin näitä peruukkeja parhaiten. Nykyään on saatavilla myös liukuvärjättyjä ja raidoitettuja malleja. Valmisperuukkiala seuraa tarkasti hiusmuodin vaihteluja ja yleensä uudet hiusmallit toteutetaan nopeasti myös peruukkimallistoihin. Nykyajan kuitu on kehittynyt roimasti alkuajoista; kuitu heijastaa valoa pitkälti hiuksen tapaan ja on myös liikkuvaa.

Suosittelen hankittavaksi kaksi tai useamman peruukkia, jolloin ne vuorotellen käytettyinä kestävät huomattavasti kauemmin etkä mahdollisissa ongelmatapauksissa ole yhden peruukin varassa. Kuituperuukkeja on saatavana konetyönä ja käsityönä valmistettuina, sekä näiden yhdistelminä.

Konetyönä valmistetuissa peruukeissa kuitu on kiinnitetty koneellisesti valmistettuun nauhaan. Nauhasta käytetään nimitystä tressi. Yleensä kuitu pysyy hyvin kiinni nauhassa, joten kulumista ei paljon ilmene. Kuitu pysyy hyvin suunnassaan tressattuna, joten se toimii hyvin esim. lyhyessä niskatukassa solmitun kuidun noustessa helposti pystyyn pään liikkuessa. Nauhatekniikka jättää kuitenkin usein toivomisen varaa luonnollisuutta silmälläpitäen.

Solmituissa peruukeissa kuitu on kiinnitetty yksitellen solmimalla pohjamateriaaliin. Näin saadaan aikaan vaikutelma, että hius kasvaa suoraan päänahasta. Pohjamateriaalina voi olla erilaiset tyllit, ihoa jäljittelevät materiaalit (polyuretaani) tai tiheä monofilament-verkko.

Peruukeissa on usein ongelmana otsa- ja etureuna. Konetyönä valmistettuja peruukkeja voi harvoin kammata taaksepäin vaan otsaraja on peitettävä otsatukalla. Nykyään valmistetaan myös tyllireunalla varustettuja peruukkeja, joissa otsarajan hiukset on solmittu ohueen tylliin tai vastaavaan materiaaliin aidon hiusrajan vaikutelman luomiseksi.

Hiusperuukit ja -lisäkkeet

Hius on useimmiten keinokuitua pitkäikäisempää. Hiusperuukkeja voi myös korjata kun irronneiden hiusten tilalle voidaan solmia uutta hiusta. Hiusperuukit ovat useimmiten kuituperuukkeja hintavampia. Hiusta voi kihartaa, joten kampausten muuttaminen on helppoa.

Mittatilausperuukit

Mittatilausperuukeissa voit valita hiuksen pituuden, värin, kiharuuden, tuuheuden ja yksilölliset toiveet kuten raidat jne.. Mittatilausperuukkien toimitusajat vaihtelevat 4 ja 8 viikon välillä.

Hiusperuukeille kuten kuituperuukeillekin on omat hoitotuotteensa. Aito hius vaalenee auringossa ja pitkään käytettynä. Vaalentunut väri voidaan useimmiten palauttaa värjäämällä asiantuntijaliikkeessä.

Peruukkien ajanvaraus ja sovitus

Varaamme sovitustilan yhdelle asiakkaalle kerrallaan, joten suosittelemme ajanvarausta – toki voit tulla meille aikaa varaamattakin, mutta varauduthan silloin odottamaan vuoroasi. Aikaa peruukin sovitukselle on hyvä varata riittävästi, vähintään 1 tunti. Voit halutessasi lähettää etukäteen kuvia aikaisemmista hiusmalleistasi tai kampauksista, jotka ovat mieleisiäsi. Näin voimme valita mittavasta varastostamme sopivia vaihtoehtoja jo etukäteen Sinua varten. Peruukin hintaan kuuluvat tarvittavat henkilökohtaisesti tehtävät leikkaus-, muotoilu- ja mitoitustyöt.